Visst kan man lita på dalfolk

I höstas när jag besökte jag ett trafiksäkerhetsseminarium i Falun fick jag insikt om vikten av att upptäcka och åtgärda sömnapné. På seminariet såg jag tydligt kopplingarna mellan obehandlad sömnapné och en rad följdsjukdomar – förutom den allvarliga dagtröttheten. Och det var då jag bestämde mig för att försöka dra igång en patientförening här i Dalarna. Den behövs för att upplysa och informera om vår sjukdom. Våra politiker behöver också bättre kunskap om de orättvisor som finns mellan landstingen när det gäller behandling av sömnapné.

I Dalarna har vi förmånen att ha Avesta Sömnlab som torde vara en av landets mest framåtblickande sömnkliniker. Jag ser fram emot att ha ett fortsatt givande samarbete med dem.

Jag hoppas att det finns tillräckligt många här i Dalarna som är intresserade av att föreningen bildas och kommer igång. Min tanke är att jag startar upp med de tekniska bitarna såsom organisationsnummer, bankkontonummer, bankgiro och hitta en lokal där vi kan ha våra möten. Och jag litar på oss masar och kullor. Att vi hjälps åt så att vi blir fler som vill jobba med våra frågor.

Kontakta mig mer än gärna så får vi se hur vi bäst hjälps åt. Använd formuläret nedan och skriv några rader om dig själv, vad du kan hjälpa till med och vart du bor. Har du frågor så använd också formuläret nedan.

Som sagt, jag litar på dalfolket.

Vänligen
Björn Sonnentheil