Bara vinnare på julmötet

[Stockholm] Det kom över 100 medlemmar till julmötet den 1 december på Tellus fritidscenter. Om det var julskinkan eller julgröten som drog vet vi inte. Kanske var den intressanta föreläsningen om apnébettskena som drog mest. Vet vi inte heller. Men vi vet att vårt stora lotteri är mycket populärt.

Britt Hedenberg Magnusson, klinikchef vid Eastmaninstitutets bettfysiologiavdelning i Stockholm, talade kring ämnet ”behandling med apnébettskena”.

Medlemslotteriet är populärt. Kvällens stora vinnare var Lia Eriksson Hedberg som vann korvar från Wurst-Master på sitt lottnummer, men hon hittade även mandeln i sin julgröt. Därmed vann hon en stor chokladask och kram av ordföranden Gert.

Ungefär hälften av alla patienter som lider av sömnapné behandlas med bettskena. Somliga kombinerar eller växlar mellan apnébettskena och CPAP.