Aktuellt

Dag Larson (s) på vår linje

Larsson anser att S bör arbeta för att högkostnadsskydd införs på både CPAP och masker, eftersom att det handlar om behandling av en sjukdom.

 Det svaret fick vår ordförande Gert när han träffade Dag Larson och Amanda Runsiö (s) den 31 augusti

 På mötet redogjorde Gert och Dr Richard Harlid om turerna kring den nya upphandlingen som stoppades i sista stund. Larson sa sig vara mycket bekymrad över hur förberedelserna för ny upphandling av sömnvård i landstinget har gått till och hoppades att S kunde bidra till att bästa förutsättningar finns för ett beslut. Han poängterade att det inte var helt lätt att besluta om upphandlingar eftersom man måste strikt följa lagen om offentlig upphandling. Alla var dock överens om att ställer man de för oss patienter rätta kraven på vårdgivare, så bör det gå att enkelt avgöra vem eller vilka som skall få uppdraget. Det får inte bli som förra gången att ett gynekologgäng kan vinna upphandlingen för att det lämnade in lägsta pris.

 Nu väntar vi på nästa beslut i Hälsa och Sjukvårdsnämnden. Nu är det betydligt fler som följer utvecklingen än vad det var för några månader sedan.

Läs vad de andra partierna svarat

 På medlemsmötet den 5 oktober kan du som medlem ställa frågor till Gert om alla turer.