Aktuellt

Aleris förlorade överklagan

Nedan några turer kring upphandlingen

Aleris förlorade överklagan

[Stockholm Juli 2019] Stockholm Heart Center vann upphandlingen till halva priset.
Mer info kommer…

EXTRA EXTRA Aleris har fått förlängt förtroende

[Stockholm 08 mars 2019]  Aleris har fått förlängt förtroende att sköta om huvud parten av sömnvård i Region Stockholm fram till 30 juni 2020.
Mer info kommer när vi vet mer.

Aleris har överklagat upphandlingen av sömnvård

[Stockholm jan 2019] Upphandlingen av sömnvården har överklagats av Aleris den 18 Januari 2019. Så om upphandlingen är avgjord eller inte återstår att se. Nedanstående nyhet lades ut i december 2018. Men som sagt, hur det blir vet vi nu inte.

Hjärtspecialister vann upphandlingen av sömnvård

[Stockholm 10 dec 2018] Upphandlingen av sömnvård har haft många turen men nu är det avgjort. Stockholm Heart Centers vann upphandlingen av sömnvård i Stockholm.

–  Hur Heart Center skall kunna överta Aleris roll, som gett god vård till 90% av oss apnoiker blir mycket spännande att följa. Apnéföreningen kommer som vanligt bevaka medlemmarnas intressen, kommenterar Apnéföreningesn ordförande Gert Grundström nyheten.

Dotterbolag till Praktikertjänst
Om man i början av December gick in på http://www.stockholmheartcenter.se/SHC/och letar efter information om hur de jobbar med sömnvård och apnébehandling så fanns  nedan:
Stockholm Heart Centers sömnmottagning är stängd sedan den 1/6 2018. För andra vårdgivare som erbjuder sömnapnéutredning och behandling, se vardgivarguiden.se

Måndagen den 10 december uppdaterades sidan med att de har vunnit upphandlingen i övrigt hänvisar man till andra vårdgivare
” Avtalet börjar gälla hösten 2019. Fram till avtalsstart måste vi hänvisa till andra vårdgivare som erbjuder sömnapnéutredning och behandling, ” till vardguiden.se

Vårdguiden
Söker man på “sömnvård” på vardguiden.se så blir det inga träffar om sömnapné.
Så prioriterad är tydligen frågan inom landstinget.